Voće

Najbolje vrste patlidžana: recenzenti vrtlari, regionalne preporuke

Kako razumjeti kakvu je patlidžana bolje posaditi u svojoj ljetnoj kućici? Da biste pročitali referentne knjige, pitajte u trgovini u vrtu ili na ljetnim kolegama vrtlara... Ali još uvijek neće biti univerzalne, sve prikladne sorte. I sve zato što su neke vrste patlidžana prikladnije za sjeverne regije, dok su druge - za južne, neke treba uzgajati na otvorenom, druge - u stakleniku, po ukusu, boji, prinosu - svugdje će biti razlika. Stoga, za početak, preporučujemo čitanje članka „Vrste patlidžana za staklenike i otvoreno tlo“. U njemu je dat kratak opis sorti s fotografijama i opisima. Na ovoj stranici želimo prikupiti povratne informacije od ljetnih stanovnika o tome koje su sorte patlidžana bile najbolje za njih u prethodnim godinama. Na kraju članka dat ćemo i regionalne preporuke Državnog registra za sorte ove kulture.

Pregledi ljetnih stanovnika

Iskusni vrtlari posebno hvale Valentinovo F1 sorte, Diamond, Avatar, Epic, Cream. Među kulturama nazvanim sorte Sharapova, Prase, Epic, Bibo, Galine.

Neki citati s foruma:

Patlidzane za Sibir, Ural, Srednji pojas, Moskovsku regiju, sjeverozapad

Regionalne preporuke za kulturu "Patlidžan" navedene su u stupcu "Regija prijema" u tablici na ovoj stranici: http://reestr.gossort.com/reg/main/7. Neke sorte su odobrene za uporabu u svim regijama - označene su zvjezdicama. No, neke sorte su označene određenim brojem koji označava regiju u kojoj su najbolje zasađene. Te informacije sažimamo na ovom popisu:

Sibir: sorte "Almaz", "Bataysky", "Vjera", "Dijalog".

Ural: sorte "Dijamant", "Vjera".

Srednja zona Središnja regija (Moskovska regija, Bryansk, Vladimir, Ivanovo, Kaluga, Ryazan, Smolensk, Tula): sorte "Alenka", "Almalik F1", "Baikal F1", "Balagur", "Bard F1", "Baron F1", "Nilski konj F1", "Bernard F1", "Bonus F1", "Bojarin F1", "Bumbo", "Vakula", "Golijat F1", "Urban F1", "Delfin", "Zrakoplov", "Dobar F1" "," Don Quijote "," Giselle F1 "," Hindu "," Yoga "," Karataya F1 "," Kashalot "," Kirovsky "," Cotillion F1 "," Lolita F1 "," Mariam F1 "," Mirval " F1 "," Nadia F1 "," Orion F1 "," Polundra "," Fluff "," Prasad "," Ružičasti flamingo "," Romantičan "," Samar F1 ", "Sancho Panza", "Northern Blues F1", "Scorpio F1", "Solomon", "Tezka", "Torpeda", "Filimon", "Orašar F1", "Jnachar F1".

Moskva: vidi srednji pojas

Sjeverozapad (Vologda, Kaliningrad, Kostroma, Lenjingrad, Novgorod, Pskov, Tver, Jaroslavska regija): sorte „Alenka“, „Almalik F1“, „Baikal F1“, „Balagur“, „Bard F1“, „Baron F1“, "Bataysky", "Bernard F1", "Bonus F1", "Bojarin F1", "Bumbo", "Vakula", "Golijat F1", "Grad F1", "Dolphin", "Zrakoplov", "Dobar F1", "Don Kihot", "Ind", "Joga", "Karataya F1", "Kašalot", "Kirovsky", "Cotillion F1", "Mariam F1", "Mirval F1", "Nadia F1", "Orion F1" "," Polundra "," Down "," Prasad "," Pink Flamingo "," Romantičan "," Samar F1 "," Sancho Panza "," Severn " th blues F1 ”,“ Solomon ”,“ Tezka ”,“ Torpedo ”,“ Philemon ”,“ Jnachar F1 ”.

http://babudacha.ru/2017/01/24/luchshie-sorta-baklazhanov-otzyvy-dachnikov-regionalnye-rekomendacii/

Patlidžan Philemon

Pročitajte također

Philemon - srednje rani patlidžan s visokim prinosom

Donosi dobru žetvu za 115-125 dana.

  • Grm je prilično velik, prostran.
  • Visina je 150-200 cm.
  • Oblik podsjeća na krušku.
  • Boja zrelih patlidžana može doseći tamno ljubičastu boju, uz prisutnost sjajnog sjaja.
  • Duljina je 17-20 cm, a težina je 500-1000 g.

Pulpa patlidžana je bijela i nježna, sočna, bez šupljina i gorkog okusa. Može se uzgajati iu zagrijavanim proljetnim staklenicima iu zagrijanim zimskim staklenicima. To je prilično stabilan plodnih, savršeno zadržava svoja svojstva tijekom prijevoza.

http://probaklajan.ru/sorta-baklazhan/100-baklazhan-filimon.html

Pregled filimonskog patlidžana

Objavio / la Olga · Objavljeno 08/07/2018 · Ažurirano 7. kolovoza 2018

Godinama sam uzgajao patlidžane u vrtu. Mnoge sorte i hibridi prošli su kroz moje ruke, među njima i sorta Philemon iz poljoprivredne tvrtke Manul. Ispod ću govoriti o ovoj biljci.

Sorta Filimon spada u srednje rane sorte koje počinju davati žetvu 120 dana nakon klijanja. Preporučuje se za uzgoj u staklenicima i staklenicima, pa sam bio zainteresiran.

Ja zasadim “male plave” u stakleniku svjetlosnog filma, jedini način na koji uspijem spasiti biljke od invazije Koloradskih buba. Na otvorenom polju, štetočine su očistile grmlje patlidžana, unatoč redovitom prikupljanju ličinki i odraslih.

Sadio sam patlidžane na sadnicama u prvom tjednu ožujka. Nisam prethodno obradio sjeme, već sam ga umočio u blago vlažnu zemlju do dubine od 5 mm. Tlo je pripremljeno miješanjem šumskog humovog humusa (tlo ispod hrastova), treseta i masnog humusa u jednakim dijelovima. Patlidžane su odmah zasađene na litru od majoneze, jer mislim da one teško podnose.

Izbojci su se prijateljski pojavili 6. dana, što je bilo vrlo zadovoljno, jer postoji tužno iskustvo dugog čekanja na klijanje patlidžana.

Ona je brinula o sadnicama na standardni način: redovito joj je polivala toplu vodu, pod uvjetom da je biljka svijetla. U dobi od 25 dana hranila je mlade patlidžane slabom otopinom pilećeg gnoja (1 do 20).

U stakleniku su sadnice počele trpjeti krajem travnja, noseći ih u kuću prije noćnih mrazeva.

Sredinom svibnja sam zasadio patlidžane u tlu, već s pupoljcima, prema shemi 60 x 60 cm. Sjemenke koje se sade s korijenom u tlu odmah nakon sadnje. Tlo pod grmljem bilo je pokriveno slamom. Vjerujem da malč blagotvorno djeluje na razvoj korijenskog sustava.

Zalivši kapanje, uključio sam ga dva puta tjedno, kada je tlo pod malčarom postalo malo mokro.

Nije obavljala preljeve jer je u jesen punila gorivo u stakleniku s istrunutim kravljim izmetom (7 kg po metru) i pepelom (250 g po kvadratu). Tek je u vrijeme masovnog cvjetanja raspršila grmlje i cvijeće s "jajnikom", jer je bila vjetrovita i nije promatrala pčele u stakleniku.

Patlidžane su postale snažne i širile se. Njihova visina dosegla metar. Morao sam staviti kolac i vezati grmlje, inače bi pao pod težinu voća.

Plodovi ove vrste patlidzana privlacni su izvana - veliki, ugljen crni, ispravan "oblik kruške". Zreli patlidžani dobiju sjajni sjaj, težina im se kretala od 400 do 800 g. Od svakog grma tijekom plodnog razdoblja uzeo sam 10 do 17 plodova.

Već u lipnju isprobali smo prve patlidžane, a posljednje sam snimio krajem rujna. Okus voća je osjetljiv, koristi se za prženje i konzerviranje zime.

Tijekom cijelog razdoblja uzgoja nije primijetio znakove bolesti na biljkama. Posebno nisu formirali, grmovi su bili bujni, ali ne i zgusnuti.

Voljela sam ovu sortu, kao plodnu i nepretencioznu, i dalje ću je saditi.

http://zakustom.ru/baklazhan-filimon.html

Pogledajte kako Philemon i Robin Hood rastu!

To znači da bi patlidžane trebalo uključiti u prehranu starijih osoba, kao i one kojima prijeti ateroskleroza, prekomjerna težina i bolesti gastrointestinalnog trakta. Važna je i činjenica da patlidžani zadržavaju svoj okus i ljekovita svojstva ne samo u svježe pripremljenom obliku, već iu konzerviranom obliku.

Nažalost, na nekim mjestima vrtlari su odbili uzgajati patlidžane na otvorenom polju, navodeći kapricioznost termofilne kulture i napade koloradskog krumpira, koji, kako je navedeno u TV spotu, "ne ostavlja šanse" za dobru žetvu. Važno je zaštititi zasađene sadnice i mlade biljke iz ove proždrljive pošasti redovitim pregledom zasada i uništavanjem polaganja jaja, odraslih kukaca i njihovih ličinki.

Naravno, ispod filmskih korica, patlidžan je više zaštićen

skandalozan napadima prugastih pljačkaša. Kao što je moguće je pogodan za uzgoj u tim uvjetima ocjenu patlidžana Robina Hooda.

Kompaktna, niska grmlja (40 cm) s plodovima klasičnog oblika, težine 200-250 g oduševljavaju srce prijateljskom žetvom u vrijeme kada druge sorte samo vežu voće.

No, sredinom rane sorte patlidžana s jednostavnim imenom Philemon ne može se sakriti ispod filma. Namijenjen za uzgoj u staklenicima, Philemon raste i do 150-200 cm, a plodovi ovog diva nalikuju eliptičnoj biljci, tamno ljubičastoj, težine 500-1000 grama.

Ja uzgajam ovu veliku biljku na otvorenom polju i pobrinuo se da je moguće dobiti značajnu žetvu u takvim uvjetima (samo ako nam vrijeme ne dopušta): voće težine 400-500 g bit će zajamčeno. I odvojene "bačve" u rujnu, kada žetve, izvukao 800 ili čak 1100 grama. Za otvoreno tlo uopće nije loše. Glavna stvar je pronaći na svom parceli sunčano, dobro zagrijano mjesto sa laganim pjeskovitim ili ilovastim tlom. Najbolji prethodnici u ovom slučaju su luk, mrkva, bundeve, grah.

Čvrst Robin Hood je posađen u otvorenom tlu s sadnicama u dobi od 40-45 dana, a snažni Philemon - 60-65-dnevna sadnica u optimalnom vremenu za našu regiju. Za dobrobit mladih biljaka postoji ravnomjerno vlaženje korijenskog sloja, redovito otpuštanje i okopavanje radi stvaranja dodatnih korijena, gnojidba mineralnim gnojivima (2-3 puta tijekom vegetacije). Sve zajedno (plus tako važan čimbenik kao što je stabilno toplo vrijeme) i značajna revnost ljetnog stanovnika rezultira u punopravnoj žetvi.

Na fotografiji, plodovi uobičajenih sorti patlidžana i patlidžana sorti Filimon.

http://old.vdvsn.ru/papers/dachnaya/2005/11/28/41941/

Najbolje sorte i hibridi patlidžana

Osim tradicionalnih sorti s plavo-crnim plodovima, trenutno postoje sorte s najrazličitijom bojom kože - bijelom, ružičastom i čak prugastom. Moderne sorte patlidžana također imaju nekoliko prednosti: visok okus, plastičnost, visok prinos, otpornost na bolesti i štetočine. U poljoprivrednom poduzeću „Manul“, selekcija patlidžana usmjerena je na stvaranje visokoprinosnih oblika za proljetne staklenike, otvorene površine, zimske staklenike koji počinju plodonositi ranije i imaju visoku sposobnost prilagođavanja uvjetima uzgoja. Patlidzane se od "Manula" odlikuju ukusnim bijelim ili bjelkastim mesom, nedostatkom gorcine u njemu, tankom kožom, rijetkim šiljcima ili njihovom odsutnošću, nedostatkom sjemenki i zadržavaju svoju kvalitetu dugo vremena.

Oskudni za staklenike i filmska skloništa

Robin Dobro

Plodna, vrlo rana, ulazi u plodnost za 90-100 dana od izbojaka. Grm je kratak, prostran, visok 70-100 cm, kruškoliki plodovi, jorgovan, težak 200-300 g. Trnovi su slabi. Gustoća sadnje - 5 biljaka / m². m. Posebnost sorte je formiranje voća u svim uvjetima.

Srednje su za negrijane staklenike

džoker

Nova vrsta patlidžana - ručni zglob. U obliku četkice do 3-7 plodova! Rano zrela, ulazi u plodnost za 85-100 dan od izbojaka. Bush srednerosly, 80-130 cm visok Voće je elipsoid, svijetlo ljubičasta, težine 50-130 g, studless, s tankom kožom. Otporan na slijeganje cvijeća, virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 5 biljaka / m².

ROMANTIČNI

Donošenje, rano zrelo; ulazi u plodnost 120. dan od izbojaka. Grm je srednje velik, rasprostranjen, visok 120-170 cm, plodovi su izduženi i ovalni, težine 180-280 g, lijepe boje ljubičaste boje, s bijelim mesom. Razred se odlikuje stabilnom produktivnošću, visokim okusima voća. Gustoća sadnje 3 biljke / m2. Biljke oblikuju u 2 stabljike s podvezica.

Plodna, sredneranny, ulazi plodonosni za 120-130 dana od izbojaka. Grm je srednje visok, rijedak, visok 80-150 cm, plodovi su okruglog oblika, svijetlo ljubičasti, gusti, težine 600-700 g. Meso je bijelo, gusto, vrlo ukusno. Šiljci su rijetki. Gustoća sadnje - 3-4 biljke / m². m.

Vakula

Donošenje, rano zrelo; ulazi u plodnost za 95-110 dan od izbojaka. Grm srednje visine, visine 120 cm, plodovi su elipsoidni, gusti, ljubičasti, težine 450-100 g. Meso je bijelo, ukusno. Nema šiljaka. Razlikuje se ranim i prijateljskim formiranjem usjeva, održava veliko opterećenje voća. Otporan na slijeganje cvijeća, virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 3-5 biljaka / m2. Zahtijeva oblikovanje i podvezice.

Plodna, srednja zrenja, počinje plodonositi 110-115 dana od izbojaka. Grm je snažan, polu-prostran, visok 150 cm, a plodovi su veliki, izduženi-kruškoliki, ljubičasti, težine 500-700 g, slabog sjemena. Gustoća sadnje - 3 biljke / m². m. Odlikuje se intenzivnim formiranjem ploda i dosljedno visokim prinosom.

PINK FLAMINGO

Plodna, rano zrela, ulazi u plodnost 110-120 dana od izbojaka. Grm je snažan, polu-prostran, visok 80-150 cm, plodovi su duge, uske, cilindrične, blago zakrivljene, težine 250-450 g, sivkasto bijele, s ukusnim bijelim mesom, slabo zasađeno. Nema šiljaka. Plodovi su raspoređeni u snopovima, svaki po 2-6 komada. Sorta ima prijateljsku i dugotrajnu formaciju ploda, ne zahtijeva velike troškove njege.

SANCHO PANSA

Plodna, sredneranny, ulazi plodonosni za 120-130 dana od izbojaka. Grm je srednje visok, rijedak, visok 80-150 cm, plodovi su kuglastog oblika, gusto ljubičasti, gusti, težine 600-700 g, visokog okusa. Šiljci su rijetki. Gustoća sadnje - 3-4 biljke / m². m. Sorta je pod blagim utjecajem grinja.

Plodna, sredneranny, ulazi plodonosni za 120-130 dana od izbojaka. Grm je srednje veličine, širine 80-140 cm, plodovi su ovalnog oblika, vrlo gusti, težine 500-900 g, ljubičasto-ljubičasta, s bijelim mesom, izvrsnog okusa. Šiljci su rijetki. Gustoća sadnje - 3-4 biljke / m2. Sorta tolerira nepovoljne uvjete.

TORPEDO

Plodna, sredneranny, ulazi u plodnost za 130-140 dana od izbojaka. Grm je srednje debel, rijedak, visok 130-170 cm, plodovi su ujednačeni, cilindrični, ljubičasto-ljubičasti, težine 150-200 g, goli, tanki, slabo zasađeni. Meso je nježno, ukusno, zelenkasto. Gustoća sadnje - 3 biljke / m². m. Odlikuje se intenzivnim formiranjem ploda i niskim rasipanjem cvijeća.

Snažno zrelo za zagrijavanje staklenika

(* - daje visok prinos u negrijanim staklenicima).

F1 BARD

Prinos, srednje rani; ulazi u plodnost 120-135 dana od izbojaka. Grm je snažan, polu-prostran, gusto lisnat, visok 180-300 cm, plodovi su cilindričnog oblika, vrlo gusti, teški, težine do 800-900 g, ljubičasti. Meso je zelenkasto, bez gorčine, vrlo ukusno. Šiljci su rijetki. Otporan na virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 2,5-3 biljaka / m2.

F1 GOLIAF

Prinos, srednje rani; ulazi u oplođenje za 118-125 dan iz izbojaka. Grm je snažan, gusto lisnat, visok 170-250 cm, plodovi su vrlo krupni, kruškoliki, gustog mesa, tamno ljubičasti, težine 650-1100 g. Meso je zelenkasto, gusto, dobrog ukusa. Šiljci su rijetki. Otporan na virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 2-3 biljaka / m2. Zahtijeva oblikovanje u 2 izdanka i podvezice.

F1 GRAD

Prinos, sredina sezone; ulazi u plodnost 120-135 dana od izbojaka. Grm je snažan, gusto lisnat, snažan, visok 180-300 cm, plodovi su cilindričnog oblika, veliki, teški, tamno ljubičasti, težine 400-500 g. Šiljci su rijetki. Pulpa je gusta, zelenkasta. Hibrid se razlikuje po visokoj produktivnosti, dugom razdoblju fruktifikacije; Plodovi su prikladni za prijevoz. Otporan na virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 2,5-3 biljaka / m2. Biljke oblikuju u 2 stabljike s podvezica.

http://www.greeninfo.ru/vegetables/solanum_melongena.html/Article/_/aID/5037

Vrste patlidžana

Istaknute poruke

Da biste postavili poruke, stvorite račun ili se prijavite

Morate biti član da biste ostavili komentar.

Izradite račun

Registrirajte novi račun u našoj zajednici. Vrlo je jednostavno!

Prijavite se

Već imate račun? Prijavite se u sustav.

Članci

Rajčica: Tražite savršene sorte
  • 1
  • 2
  • 3

Igor Pechurin, 3. prosinca 2018. godine

  • 68 komentara
  • 10,796 pregleda
  • Komentar Russi
  • Sre u 22:07
  • Weevil na jagodama

    Od Sweet, 12. studenog 2014

    • 3 komentara
    • 391 pogleda
    • Komentar Nik
    • Čet u 01:51
  • Malina u vrtu

    • 18 komentara
    • 1,895 pregleda
    • Komentar Tan4ik
    • Ponedjeljak u 21:42
  • Fotografije danske na ocjenama

    Iz rajčice, 19. srpnja 2014

    • 18 komentara
    • 904 pregleda
    • Komentar Felipendula
    • 27. veljače
  • Uzgoj ljiljana - sadnja, njega, presađivanje

    • 13 komentara
    • 695 pregleda
    • Komentar ytanya
    • 24. veljače
  • Kratke preporuke o uzgoju rajčica
    • 1
    • 2

    Igor Pechurin, 3. prosinca 2018. godine

    • 28 komentara
    • 4,636 pregleda
    • Komentar Igor Pechurin
    • 12. veljače
  • Uvjeti plodnog i šećernog nakupljanja sorti maline

    • 0 komentara
    • 463 pregleda
    • Autor rajčice
    • 28. siječnja
  • Dva usjeva maline po sezoni

    • 0 komentara
    • 586 pregleda
    • Autor rajčice
    • 27. siječnja
  • slika

    poruke

    Stavke bloga

    Današnji rođendani

    Nova obavijest:

    • djelatnost
    • glavni
    • Forum
    • Odjel za vrtlarstvo
    • Patlidžan, paprika, Physalis
    • Vrste patlidžana


    Web-lokacija upotrebljava kolačiće koji vam omogućuju prepoznavanje i primanje informacija o korisničkom iskustvu. Ako posjetite stranice web-lokacije, pristajete na upotrebu i pohranu kolačića na svom uređaju.http://www.tomat-pomidor.com/forums/topic/73-%D1%81%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0% BA% D0% BB% D0% B0% D0% B6% D0% B0% D0% BD% D0% BE% D0% B2 /?

    Koja je vrsta patlidžana bolja? Pregled ocjena za otvoreni teren i staklenik

    Od povrća iz obitelji velebilje, koja je poznata po svojoj hirovitoj prirodi, patlidžan je najzapaženiji. U središnjoj Rusiji nedostaje mu toplina i svjetlost sunca svoje rodne Indije, tako da je nedavno ovaj crni, zgodni muškarac bio rijedak posjetitelj naših vrtova. Međutim, selekcija se ne zaustavlja, au posljednjih šest godina u Državni registar uvedeno je tridesetak novih sorti i hibrida ove izuzetne kulture. I koliko još čeka "službena registracija"! Većina novih proizvoda ima dobar, stabilan prinos, visoku kvalitetu voća, mnogi se odlikuju poslušnim "karakterom". Dakle, danas, uzgoj patlidžana može biti angažiran ne samo časni, ali i početnici vrtlari.

    Koja je vrsta patlidžana bolja? Pokušali smo odgovoriti na ovo pitanje i pripremili pregled najboljih sorti patlidžana za otvoreno tlo i za staklenika, fotografije, opise, recenzije, preporuke za uzgoj.

    SJEMENI: DOBIVAMO LEŽAJ

    Prije sjetve sadnice provesti obradu sjemena. Najpoznatiji način: 20 minuta se čuva u jednom posto otopine kalijeve kiseline mangana, zatim, nakon temeljitog pranja, 12-24 sata u otopini stimulansa (krezacin, epin).

    Smjesa tla za sadnice kupiti ili pripremiti u jesen. Najbolji ne samo za patlidžan, ali i za druge velebilje će biti ovo: 1 dio tla zemljišta (ili komposta), 2 dijela humusa. Na kantu takve smjese dodajte dvije čaše pepela i 60 g superfosfata.

    Za sadnice patlidžana, lonci od 10 × 10 cm su dobri, a ako se sjeme kuha s marginom, posijte tri komada jedan uz drugi: kako klijaju - ostavite najjači izdanak.

    U vrijeme klijanja sjemena optimalna temperatura je 22-24 stupnja Celzija. Čim se izbojci pojave, smanjuje se na 13-16 stupnjeva (prvih 5-6 dana), stvarajući uvjete za razvoj korijenskog sustava. Zatim održavati višu temperaturu - do 28 stupnjeva. Svakog dana u trajanju od deset minuta film se uklanja, onda zemlja neće postati pljesniva.

    Izrasli izbojci se čuvaju na najsvjetlijem mjestu.

    Jednom ili dvaput sadnice se oplode drvenim pepelom. Na 1 lonac ide pola žličice. Gnojivo ne smije pasti na biljke.

    Buduće patlidžane navodnjava se svakih 3-5 dana. Navlažite cijelu zemljanu sobu, ali pazite da voda ne stagnira.

    Sadnice spremne za sadnju trebaju biti: oko 25 cm visoke, imati 8–9 pravih listova i pojedinačnih pupova. Posađeno je kada je prošla opasnost od mraza. U pravilu, u ne-černozemskoj zoni to je sredina svibnja, ako su kućni ljubimci zasađeni u zaštićenom tlu, a početkom lipnja, ako se biljke uzgajaju u otvorenom tlu uz korištenje filmskih skloništa.

    HANDLE OUT

    Patlidžane dobro rastu nakon krastavaca, graška, graha, graha, kupusa i povrća. Nemoguće je postaviti kulturu u kojoj su prošle godine "sjedili" slanine (krumpir, rajčica, paprika, patlidžana). Mjesto treba biti dobro osvijetljeno i zagrijano, zaštićeno od hladnih vjetrova.

    Što se tiče tla, najbolje su pjeskovite ili ilovače. Ako je zemlja teška, a zatim napraviti jednu kantu treseta i humusa po 1 sq M (svježi gnoj se dodaje u jesen, a trulo u proljeće). Kako bi se olakšalo tlo pomoću velikog riječnog pijeska, rezanja slame ili piljevine. Patlidzana je također osjetljiva na fosfatno-kalijevu prehranu tijekom vegetacije. Stoga je u proljeće, kada se pripremaju kreveti, potrebno pohraniti 300–500 g pepela po kvadratnom metru ili 50-100 g superfosfata i kalijeve soli.

    Pripremite se za sadnju rupa. U svaki stavite pregršt pepela i humusa, u kutiju šibica superfosfata i uree, sve temeljito pomiješajte s tlom, prosutite svaku bunaru vrućom vodom i odmah, u još toplom, posadite biljke.

    Patlidzane ne gomilaju se i ne produbljuju kada se sadi. To ne samo da nema smisla (biljke ne stvaraju dodatne korijene), već je čak i štetno jer se stabljika produbljuje, što uzrokuje da vrat korijena trune.

    Zalijevati dva puta tjedno. Po kvadratnom metru je 8-10 litara tople vode (oko 25 stupnjeva). Nepravilno zalijevanje uzrokuje padanje pupova.

    Tijekom plodnih provesti tri hranjenja. Prvi - u 10-15 dana nakon sadnje sadnica na stalno mjesto. Rješenje mineralnih gnojiva daje: 40-50 g superfosfata, 10 g amonijevog nitrata (ili 30 g uree), 15-20 g kalijeve soli se uzima za 10 litara vode. Drugi put se biljke nakon 15 dana hrane organskom tvari. Na primjer, kutija šibica s pilećim gnojivom uzgaja se u kantici vode. Međutim, bilo koji koncentrat organskih gnojiva će učiniti, doze u ovom slučaju su naznačene na pakiranju. Kada počinje plodnost je vrijeme posljednje gnojidbe. 10-10 l vode otopiti 60-80 g uree i superfosfata i 20 g kalijevog klorida. To je dovoljno za obradu 5 četvornih metara. Nakon svakog hranjenja, biljke se zalijevaju čistom vodom kako bi se izbjeglo opekotine od gnojiva; zalijevati na tlu kako ne bi mokri pelud.

    Biljke štipati 20-30 dana prije kraja plodnih. Postupak je potreban da novi plodovi ne budu vezani, već sazreli.

    Želite li izgubiti težinu? JEDI VIŠE BAGGELA!

    Koliko su ukusni delicije prženih, mariniranih i pirjanih patlidžana! I usput, nutricionisti ih savjetuju kao sredstvo protiv pretilosti. Potpuno su nekalorični, bogati vlaknima, koja, kao što znamo, praktički se ne probavljaju i ne apsorbiraju. Jednom u želucu, dijetalna vlakna stvaraju osjećaj sitosti. "Balast" je ujedno i izvrstan sorbent - poput spužve upija štetne proizvode nastale tijekom metabolizma. Također stimulira peristaltiku crijeva i odvajanje žuči. Liječnici kažu da je kolesterol, primjerice, na "dijeti" patlidžana bolji nego kad se koriste specijalni lijekovi.

    Povrće sadrži malo vitamina, ali kalij je u izobilju (do 240 mg%). Kalij normalizira aktivnost srca, pri čemu pretili ljudi imaju problema.

    BOLJE SORTE EGGTERA: PREGLED

    dijamant
    Raznolikost srednje zrenja

    ORIGINATOR: Eksperimentalna stanica Donjeckove biljne tikve.

    Uzgoj: uključen u Državni registar 1983. godine na području Srednje Crne Zemlje, Sjevernog Kavkaza, Srednje Volge, Donje Volge, Urala, Zapadnog Sibira i Dalekog istoka za uzgoj na otvorenom.

    Gustoća iskopa: 5-6 biljaka po 1 m2

    • VISINA BUŠNJE: 0,45-0,56 m
    • TEHNIČKA BRZINA: 108-149 dana nakon punih izbojaka
    • VOĆNA MASA: do 200 g
    • DOBITAK: 2.1-7.5 kg / m2

    OPIS I OBAVIJEST

    Diamond je tradicionalna, dokazana sorta dobivena na pokusnoj stanici Donetsk Vegetable Melon. Dobro se osjeća na otvorenom polju, gotovo se ne razboli. Zbog svoje prikladnosti za mehaniziranu berbu, sorta se uzgaja na velikim farmama.

    Patuljasti grmovi, jedva iznad pola metra, počinju se gomilati rano i prijateljski. Dakle, žetva "vezan" rano. Plodovi rastu 15-20 cm duge - gotovo pola grma, tako da niži gotovo leže na tlu. Ali u širini su tanke (3-6 cm) - vjerojatno krastavci, ali ne i patlidžani!

    U tehničkoj zrelosti, dijamant je tamno ljubičasta, u biološkom postaje smeđe-smeđa. Meso je zelenkasto, gusto, a ne gorko. Sorta je pogodna za konzerviranje i domaću kuhinju.

    mornar
    Raznolikost ranog sazrijevanja

    ORIGINATOR: tvrtka SeDeK.

    Uzgoj: Uključen u Državni registar 2000. godine u Ruskoj Federaciji za vrtne parcele, dvorište i male farme za uzgoj na otvorenom terenu i pod filmskim skloništima.

    Gustoća iskopa: 5-6 biljaka po 1 m2

    • VISINA BUSH: do 75 cm
    • TEHNIČKA POSEBNOST: 104 dana nakon punih izdanaka
    • VOĆNA MASA: od 140 g
    • PRIRODI: do 5 kg / m²

    OPIS I OBAVIJEST

    Matrosik je dobio ime za patlidžan za neobičnu boju: zreli plodovi ukrašeni su svijetlim bijelim i ljubičastim prugama. Na prilično velikom, kruškolikastom povrću, takva "košulja" izgleda vrlo elegantno.

    Grm je također suosjećajan - to je nisko pola stabla s velikim zemljanim lišćem i vrlo karakterističnim stabljikom, lišenim tradicionalne ljubičaste boje (također se naziva antocijanin) boja. Meso ploda je bijelo, apsolutno bez gorčine. Takvi patlidžani ne moraju biti natopljeni slanom otopinom - tehnika kojoj se hostese često približe, tako da kriške ne potamnjuju, a gotova jela nemaju gorak okus. Plodovi su dobri za sezonsku uporabu i za pripremu "kavijara u inozemstvu".

    Matrosik je dobra raznolikost sa stajališta kultivacije. Primijećena je njegova otpornost na ozbiljne bolesti, osobito vertikulno venuće. On će se aklimatizirati iu uvjetima otvorenog tla, međutim, u ovom slučaju potrebno je koristiti privremene filmske presvlake.

    snijeg
    Raznolikost ranog sazrijevanja

    BREAKER: Institut za oplemenjivanje bilja i sjemensku proizvodnju povrća.

    Uzgoj: 2000. godine uvršten u Državni registar Ruske Federacije za vrtne parcele, farme i male farme za uzgoj pod filmskim skloništima.

    Gustoća iskopa: 5 biljaka po 1 m²

    • VISINA BUŠNICE: 0,9-1,0 m
    • TEHNIČKA POSEBNOST: 106 dana nakon punih izdanaka
    • VOĆNA MASA: 280-320 g
    • DOBITAK: 4.9-5.8 kg / m²

    OPIS I OBAVIJEST

    Ovi dugi cilindrični plodovi zapravo su patlidžani, a ne tikvice! I njihova snježnobijela koža znak je raznolikosti. Sjajni, tanki, nježni (ne može se ni odrezati), ne kvari nježni okus gotovih jela.

    Grm je kompaktan, blago izvaljen. Njegov rast omogućuje biljka podmiriti u uvjetima ne previše glomazan film staklenika. Vrijedno je da čašica nema trnje. Meso ovih divnih patlidžana potpuno je bez gorčine i vrlo je ukusno. Stoga je najkorisnije korištenje Snezhnyja priprema salata i ukusnih prženih namirnica.

    Philemon
    Raznolikost srednjoročnog sazrijevanja

    BREAKER: Manul uzgoj i poduzeće za proizvodnju sjemena.

    KULTIVACIJA: predao se državnim suđenjima. Preporučuje se za zimske i proljetne grijane staklenike.

    Gustoća iskopa: 3-4 biljke po 1 m2

    • VISINA BISTE: 1,5 m (u proljetnim staklenicima), 2,0 m (u zimskim staklenicima).
    • TEHNIČKA POVRŠINA: 115-125 dana nakon pojave punih izdanaka.
    • VOĆNA MASA: 500-1000 g.
    • PRIROD: u staklenicima do 16 kg / m², u filmskim skloništima 7-14 kg / m² M

    OPIS I OBAVIJEST

    Zbog ogromne veličine tamno purpurnih plodova, sorta Philemon se ne može miješati s bilo kojom drugom.

    Raste "čudo" na jakom visokom grmu s gustom lišćem. Patlidzana s pravilnom njegom ce rasti cak i vrlo teška. Imaju široko stablo s jedva vidljivim bodljama. Pulpa blijeda, gusta, bez ikakve naznake gorčine.

    Philemon je osobito dobar u prženom obliku, a i kriške i tanki krugovi su ukusni.

    Vikar
    Raznolikost ranog sazrijevanja

    BREAKER: Institut za oplemenjivanje bilja i sjemensku proizvodnju povrća.

    KULTIVIRANJE: 1999. godine uvršten je u Državni registar Ruske Federacije za vrtne parcele, farme i privatne farme za uzgoj pod filmskim skloništima.

    Gustoća iskopa: 5 biljaka po 1 m²

    • VISINA BUKE: 0,7-1,0 m
    • TEHNIČKA BRZINA: 114 dana nakon punog izboja
    • MASA VOĆA: 115-157 g
    • DOBITAK: 2,7-4,8 kg / m2

    OPIS I OBAVIJEST

    Relativno nova domaća sorta, vrlo rano sazrijevanje i tolerancija na niske temperature.

    Grm je polu-izvaljen, kompaktan (visok kao petogodišnje dijete), te stoga ne treba prostrani staklenik ili staklenik. Čašica patlidžan s gotovo bez trnje, što uvelike pojednostavljuje njegu biljke. Plodovi su srednje veličine svijetlo ljubičaste "kruške" s gustim, svijetlozelenim mesom. Pronaći će široku primjenu u domaćoj kuhinji u obliku raznih salata i delicija.

    Sancho Panza
    Raznolikost srednjoročnog sazrijevanja

    BREAKER: Manul uzgoj i poduzeće za proizvodnju sjemena.

    KULTIVACIJA: predao se državnim suđenjima. Preporučuje se za uzgoj u proljetnim grijanim i grijanim staklenicima; moguće je i uzgoj na otvorenom terenu iu zimskim staklenicima.

    Gustoća iskopa: 3 biljke u staklenim staklenicima, 5 biljaka u filmskim skloništima na 1 m2

    • VISINA BUŠNICE: 0,8-1,5 m.
    • TEHNIČKA SPECIJALNOST: 120-130 dana nakon pojave punih izdanaka.
    • MASA VOĆA: 600-700 g.
    • PRIRODI: u staklenicima 11-14 kg / m² M, u filmskim skloništima 7-14 kg / m² M

    OPIS I OBAVIJEST

    Sancho Panza je velik, okrugao i pouzdan kao sluga poznatog hidalga. Njegova dobra prilagodba ne najugodnijim uvjetima uzgoja omogućuje da se biljka "naseli" na otvorenom tlu ispod filma ili privremenog skloništa čak iu moskovskom vrtu. Osim toga, Sancho Panza je slabo pogođen paučinskim grinjama.

    Bush srednerosly, rijetko - bez nepotrebnih grana i lišća. Postrojenje je “programirano” da dobije visoke prinose. Plodovi su gusto-ljubičasti, s vrlo rijetkim trnjem, promjera 14 cm, bijelo meso, vrlo gusto, ukusno, podsjeća na okus bijelih gljiva, ne potamni pri prženju, bez gorčine. Ovi patlidžani su dobri i pirjani, prženi i ukiseljeni.

    TABLICA: SORTE POVRĆA

    http://master-forum.ru/kakoj-sort-baklazhanov-luchshe-obzor-sortov-dlya-otkrytogo-grunta-i-teplitsy/

    O vrtu

    Patlidžan "dijamant": recenzije. Vrste patlidžana za otvoreno tlo. Patlidžan za staklenike (sorte)

    Značajke kulture

    I njihove karakteristike Danas, prodaja je vrlo...

    ‘- ovaj se hibrid razlikuje po izvornoj boji ploda - oni su ljubičasti, s bijelim uzdužnim prugama. Biljka je srednja (50–60 cm), srednje zrela. Oblik ploda je kruškolik (duljine 12-14 cm, promjer 6-10 cm), prosječna težina je 250-300 g. Pulpa je prosječne gustoće, bez gorčine, izvrsnog okusa.

    Patlidžan za otvoreno tlo

    (, (“Traži”) - srednje sazrijevanje (125-128 dana), dosljedno plodna raznolikost. Fetalna masa 150-210 g. Pulpa bez gorčine. Otporan je na stolbur i mozaik virus rajčice.

    ‘, (" Manul ") - srednje rano (120-130 dana). Plodovi mase 180-280 cm mogu se upariti. Razlikuje se u stabilnoj produktivnosti.

    Vrste patlidžana po zrelosti

    (* - daje visok prinos u negrijanim staklenicima).

    Donošenje, rano zrelo; ulazi u plodnost za 95-110 dan od izbojaka. Grm srednje visine, visine 120 cm, plodovi su elipsoidni, gusti, ljubičasti, težine 450-100 g. Meso je bijelo, ukusno. Nema šiljaka. Razlikuje se ranim i prijateljskim formiranjem usjeva, održava veliko opterećenje voća. Otporan na slijeganje cvijeća, virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 3-5 biljaka / m2. Zahtijeva oblikovanje i podvezice.

    • Bolje je koristiti sjeme prošlogodišnje skupštine. Moraju se grijati 4 sata na temperaturi od +25 stupnjeva. Nakon toga, dobro je podići temperaturu na +50 40 minuta. Sada sjemenke treba potopiti u kalijev permanganat 20 minuta, zatim isprati vodom i staviti u otopinu bioloških stimulansa. To mogu biti posebni lijekovi, aloe ili mumija. Najprometnijim uzgajivačima povrća savjetuje se da poštuju barem jedno pravilo. Sjeme prije sjetve mora biti aktivirano. Da biste to učinili, proširili su se na gazu koja je navlažena vodom i ostavila 2-3 dana. Još jedna stvar: možete se odlučiti na pitanje "kada sijati patlidžane" nakon pregleda osobina sorte. Najnovije dozrijevanje može se zasijati u veljači.
    • Stanovnici južnih regija Rusije odavno su navikli kultivirati takvu kulturu kao patlidžan u velikim količinama. "Dijamant", recenzije koje su uvijek samo dobre, postao je pravi klasik među vrtlarima. Ali to nije jedina sorta: pultovi su danas puni ponuda. Koji odabrati? Prije svega, obratite pozornost na klimatske značajke regije u kojoj živite. Sorta se njima mora prilagoditi. U obalnom području bit će spremni nositi bilo kakvu vrstu voća, ali u Sibiru neće biti uzeta svaka biljka. Uvjeti uzgoja su također važni. Sadnica se može prilagoditi za otvoreno tlo ili staklenik, kao i za uzgoj na balkonu. No, najčešće izbor Rusi je patlidžan "dijamant". Odgovori ljetnikovaca garantiraju dobar rezultat čak iu nedostatku posebnih vještina u uzgoju ove kulture.

    Patlidžan: sorte za Sibir

    Uzgoj u staklenicima

    Datumi sadnje

    Tretiranje sjemena

    tlo

    Uzgoj sadnica

    Presaditi u zemlju

    Sjeme patlidžana, kao i same biljke, zahtijevaju sastav tla. Trebao bi biti lagan, prozračan i dovoljno hranjiv. Potrebno je dodati kompost i gnojivo, kao i mineralna gnojiva: superfosfat, gnojiva s kalijem, amonijev nitrat. U siromašnoj zemlji biljke će rasti vrlo sporo. Patlidzana je vrlo osjetljiva na bolest koja se zove "crna noga". Prije sjetve, zemlju treba sanirati, zagrijati na lim za pečenje ili prokuhanu vodu.

    Nije za ništa što je kultura koju smo smatrali stekao najveću popularnost u toplim regijama - na Kavkazu i Ukrajini. To su vrlo termofilne i kapriciozne biljke koje se slabo razvijaju u hladnim klimatskim uvjetima i odbijaju donijeti plodove. Unatoč tome, patlidžan "dijamant" osvojio je gotovo univerzalnu ljubav. Recenzije naglašavaju da je sama biljka vrlo kompaktna, pa je mali staklenik ili čak ostakljeni balkon pogodan za uzgoj. Osim toga, grm ne treba štipanje, on sam nije sklona da višak puca.

    Najbolje sorte i hibridi patlidžana

    Oskudni za staklenike i filmska skloništa

    Baron

    Srednje su za negrijane staklenike

    Philemon

    Donošenje, rano zrelo; ulazi u plodnost 100-120 dana od izbojaka. Grm je snažan, 150 cm visok (proljetni staklenici) - 250 cm (zimski staklenici). Plodovi su veliki, glatki, ovalno kruškoliki, tamno ljubičasti, težine 650-1100 g. Meso je zelenkasto-bijelo, gusto, ukusno. Besshipy. Otporan na virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 2-3 biljaka / m2. Zahtijeva oblikovanje u 2 izdanka i podvezice.

    Prinos, srednje rani; ulazi u plodnost 120-135 dana od izbojaka. Grm je snažan, polu-prostran, gusto lisnat, visok 180-300 cm, plodovi su cilindričnog oblika, vrlo gusti, teški, težine do 800-900 g, ljubičasti. Meso je zelenkasto, bez gorčine, vrlo ukusno. Šiljci su rijetki. Otporan na virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 2,5-3 biljaka / m2.

    Sjeme patlidžana treba posijati u pojedinačne posude. Budući da biljke ne podnose transplantaciju, to je dobar način da se izbjegnu ozljede korijena. Stručnjaci u svakom loncu preporučuju polaganje 3 sjemena, a nakon klijanja odaberite najjači bijeg. Ostatak treba ukloniti. Ako namjeravate pokupiti sjeme, u početku možete posijati sjeme u zajedničku kutiju, a zatim ih rasporediti u zasebne spremnike. To mogu biti obične plastične čaše ili posebne posude s uvlačivim dnom.

    Ali to nije sve. Novac vrtlari i vrtlari bi trebali znati kako teško može biti uzgoj patlidžana sadnica. Izuzetno je izbirljiv glede temperaturnih uvjeta i rasvjete, a također se i jako boji propuha. Potrebno je stvoriti praktično stakleničke uvjete kako bi se uzgajali jaki grmovi, spremni za plodonošenje. Mnogi ljudi radije kupuju gotove sadnice iz rasadnika, nego ih samostalno uzgajaju. U stvari, to također nije uvijek dobra opcija. Biljke iz staklenika često su zaražene lisnim ušima i drugim bolestima. Oni su slabo prilagođeni uvjetima otvorenog tla, jer sadnice nisu bile očvrsnute.

    No, kada se uzgaja na otvorenom polju, izbor je znatno sužen, jer samo rano i rano

    ‘- visina hibrida prosječne zrelosti 70–80 cm. Sadnice se sijaju krajem veljače, a krajem svibnja sadnice se sadi u stakleniku. Plodovi su cilindričnog oblika (dužine 16-22 cm, promjera 6–8 cm), tamno ljubičaste, sjajne, velike - 300-350 g. Pulpa je srednje gustoće, žućkasto-bijela, bez gorčine. Prinos jedne biljke je 2,8–3,1 kg.

    Mid - srednje sezonsko, plodonosno, visokorodno voće. Pulpa bez gorčine. Boja u tehničkoj zrelosti je plavo-ljubičasta, u biološkom - smeđe-smeđa. Dobro čuvana.

    ‘, (" Manul ") - srednje rano (115-125 dana). Gustoća slijetanja - 3 postrojenja / m². m. Voće težine 500-1000 g, vrlo ukusno. Šiljci su rijetki.

    ‘, (" SeDek ") - rano sazrijevanje (95-105 dana), plodno. Standardno postrojenje. Voće izravnano, težine 180–200 g, bez gorčine. Veže voće pod nepovoljnim uvjetima.

    F1 GOLIAF

    U zemlji treba pronaći najsvetije i najsunčanije područje, poželjno je da na njemu raste i solanaceous. Čak i ako je zemlja vrlo dobra, mora se dodati pijesak i humus tako da je lakši i hranjiviji. Za dva sata, sadnice treba dobro zalijevati, a zatim staviti okomito u pripremljenu brazdu i pokriti zemljom. Razmak između grmlja treba biti najmanje 40 cm, a za zalijevanje koristiti zagrijanu vodu. U ovom slučaju, sletanje je bolje napraviti u večernjim satima. To će omogućiti biljkama da se normalno smire. Nekoliko je dana bolje zaštititi od izravnog sunčevog svjetla.

    Drugi nedostatak je sam prijenos. Patlidžan ga nosi vrlo teško, ali ovdje je biljka iskopana, odvedena do točke realizacije, gdje čeka kupca. Da, i potrebno vam je vrijeme da ga dovedete u prigradsko područje. Kao rezultat toga, biljke su bolesne za dugo vremena i kasno dolaze u plodne. Ako ne živite u južnim krajevima, tada će vam trebati najskorija sorta, tako da on može imati vremena da se razboli, prilagodi, smiri i da plod. U hladnoj klimi početkom kolovoza, "plava" prestaje plodonositi: nema dovoljno topline. Dobar izbor u ovom slučaju je dijamant patlidžan. Recenzije vrtlara potvrđuju da je s dovoljno dobrom prilagodljivošću vrlo rano.

    Srednja zrelost za skloništa otvorenog tla i staklenika. Razdoblje zrenja od klijanja do žetve...

    Prinos, srednje rani; ulazi u plodnost za 115-125 dan od izbojaka. Grm je snažan, gusto lisnat. Visina grma - 150 (proljetni staklenici) - 200 cm (zimski staklenici). Plodovi su jajoliki, tamno ljubičasti, glatki, teški, na kratkoj stabljici, težine 500-1000 g. Meso je bijelo, vrlo gusto, vrlo ukusno. Šiljci su rijetki. Otporan na virus mozaika duhana. Gustoća sadnje - 3 biljke / m². m.

    Prinos, srednje rani; ulazi u oplođenje za 118-125 dan iz izbojaka. Grm je snažan, gusto lisnat, visok 170-250 cm, plodovi su vrlo krupni, kruškoliki, gustog mesa, tamno ljubičasti, težine 650-1100 g. Meso je zelenkasto, gusto, dobrog ukusa. Šiljci su rijetki. Otporan na virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 2-3 biljaka / m2. Zahtijeva oblikovanje u 2 izdanka i podvezice.

    Plodna, srednja zrenja, počinje plodonositi 110-115 dana od izbojaka. Grm je snažan, polu-prostran, visok 150 cm, a plodovi su veliki, izduženi-kruškoliki, ljubičasti, težine 500-700 g, slabog sjemena. Gustoća sadnje - 3 biljke / m². m. Odlikuje se intenzivnim formiranjem ploda i dosljedno visokim prinosom.

    Snažno zrelo za zagrijavanje staklenika

    Usklađenost s tim preporukama omogućit će vam visok prinos od uzgajanih sadnica. Pažljivo razmotrite izbor sorte, jer svaka od njih ima jedinstvene karakteristike, samo uzimajući u obzir da možete dobiti dobar rezultat.

    Za dobru plodnost potrebna su tri uvjeta: mnogo topline, svjetlosti i vlage. Domovina ove biljke je jugozapadna Azija, što objašnjava njegove zahtjeve. Navest ćemo glavne sorte patlidžana za otvoreno tlo, ali morate pravilno procijeniti sposobnosti vaše regije. Blaga klima središnje Rusije omogućuje da se ove biljke uzgajaju na otvorenom tlu samo kada se koriste sadnice, sjetvu sjemena izravno u tlo moguće je samo u domovini usjeva.

    Da, i trud, on je inferioran od uglednog vlasnika obitelji. Da bismo se uvjerili u to, počeli smo sami birati

    Dati...

    Bibo

    PINK FLAMINGO

    Prilikom odabira sjemena za otvoreno tlo, prije svega obratite pozornost na vrijeme zrenja. Najbolje od svega, ako je 90-110 dana. To osigurava da dok noć ne postane hladnija, patlidžan će imati vremena dati plodove. Vrlo je dobro ako se grm formira nisko: u ovom slučaju biljke je lakše pokriti ako se hladni dani ističu.

    sjeme

    Oni također imaju nekoliko prednosti: visok ukus, plastičnost, visok prinos,...

    Mid - sredinom sezone, bijelo-bijelo voće (300-400 g).

    ‘, (" Gavrish ") - razred srednje sezone (115 dana). Posadite srednjeroznu čašu bez trnja. Prosječna težina ploda je 225 g. Okusi su izvrsni. Prinos od 5,5 kg / m². m.

    ‘, (" SeDek ") - rano sazrijevanje (95-104 dana). Voće težine 150-200 g, bez gorčine. Otporan na bolesti i promjene temperature. Skroman.

    Philemon

    Prinos, sredina sezone; ulazi u plodnost 120-135 dana od izbojaka. Grm je snažan, gusto lisnat, snažan, visok 180-300 cm, plodovi su cilindričnog oblika, veliki, teški, tamno ljubičasti, težine 400-500 g. Šiljci su rijetki. Pulpa je gusta, zelenkasta. Hibrid se razlikuje po visokoj produktivnosti, dugom razdoblju fruktifikacije; Plodovi su prikladni za prijevoz. Otporan na virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 2,5-3 biljaka / m2. Biljke oblikuju u 2 stabljike s podvezica.

    Plodna, rano zrela, ulazi u plodnost 110-120 dana od izbojaka. Grm je snažan, polu-prostran, visok 80-150 cm, plodovi su duge, uske, cilindrične, blago zakrivljene, težine 250-450 g, sivkasto bijele, s ukusnim bijelim mesom, slabo zasađeno. Nema šiljaka. Plodovi su raspoređeni u snopovima, svaki po 2-6 komada. Sorta ima prijateljsku i dugotrajnu formaciju ploda, ne zahtijeva velike troškove njege.

    Osim tradicionalnih sorti s plavo-crnim plodovima, trenutno postoje sorte s najrazličitijom bojom kože - bijelom, ružičastom i čak prugastom. Moderne sorte patlidžana također imaju nekoliko prednosti: visok okus, plastičnost, visok prinos, otpornost na bolesti i štetočine. U poljoprivrednom poduzeću „Manul“, selekcija patlidžana usmjerena je na stvaranje visokoprinosnih oblika za proljetne staklenike, otvorene površine, zimske staklenike koji počinju plodonositi ranije i imaju visoku sposobnost prilagođavanja uvjetima uzgoja. Patlidzane se od "Manula" odlikuju ukusnim bijelim ili bjelkastim mesom, nedostatkom gorcine u njemu, tankom kožom, rijetkim šiljcima ili njihovom odsutnošću, nedostatkom sjemenki i zadržavaju svoju kvalitetu dugo vremena.

    Odabir vrste patlidžana za otvoreno tlo, morate zapamtiti još jednu značajku. Ovo je biljka kratkog dnevnog svjetla. Što to znači? Cvjeta kada je duljina dnevnog svjetla manja od 12 sati. Ako sadimo biljke u zemlji u svibnju, kada se vrijeme iz dana u dan povećava, to može potaknuti brzi rast samog grma i nedostatak cvjetanja. U tom slučaju, vrtlar će biti iznenađen kad primijeti obilje cvijeća krajem srpnja, kada dan počinje opadati. Ali više nema vremena za dozrijevanje plodova u uvjetima otvorenog tla. Taj se problem rješava korištenjem hibrida koji su prilagođeni uvjetima regije i ne ovise o duljini dnevne svjetlosti.

    Vrste patlidžana | Idemo u vrt!

    Bijeli, ljubičasti i prugasti patlidžani

    Fotografije i opise sorti patlidžana pružaju tvrtka Manul Breeding and Seed Company doo F1 Bard SANCHO PANSA

    ROBIN GUD I dalje biramo patlidžane. Sorte za regiju Moskvi sugeriraju rastuće sadnice u otvorenom tlu, što znači da moraju ispunjavati gore navedene karakteristike. Mnogi vrtlari ne žele riskirati i odabrati dokazani "dijamant". Sjeme u ovom slučaju se sije u loncima sredinom veljače, dva mjeseca prije sadnje u zemlju. Požuri se ne isplati, jer u protivnom biljke se mogu rastezati. S početkom toplog, stabilnog vremena potrebno je presaditi sadnice u tlo. Odaberite mjesto vrlo sunčano i dobro zagrijano. Bolje je ako se svako sjeme u početku posadi u pojedinačnu posudu, jer u suprotnom biljke su vrlo bolesne tijekom transplantacije i mogu umrijeti. Cijela srednja traka Rusije na isti način uzgaja patlidžan. Sorte za predgrađa, možete birati između sljedećeg, s naglaskom na vrijeme sazrijevanja plodova. Važno je da se podudaraju s duljinom najtoplijeg ljetnog razdoblja, otvorenog tla za ljude s juga -

    Kavijar Objavljeno u kategoriji Kuhinjski vrt F1 Goliath

    Plodna, sredneranny, ulazi plodonosni za 120-130 dana od izbojaka. Grm je srednje visok, rijedak, visok 80-150 cm, plodovi su kuglastog oblika, gusto ljubičasti, gusti, težine 600-700 g, visokog okusa. Šiljci su rijetki. Gustoća sadnje - 3-4 biljke / m². Sorta je slabo pogođena paučnim grinjama, produktivnim, vrlo ranim, plodnim za 90-100 dana od klijanja. Grm je kratak, prostran, visok 70-100 cm, kruškoliki plodovi, jorgovan, težak 200-300 g. Trnovi su slabi. Gustoća sadnje - 5 biljaka / m². Posebnost sorte je formiranje voća u svim uvjetima, a najbolje sorte patlidžana, prema vrtlarima, obično su hibridi ranog uzgoja koji donose plodove s dobrim mesom bez gorčine. U isto vrijeme, vrste se mogu razlikovati u najboljem plodnom, ali zahtijevaju stvaranje posebnih uvjeta, što nije uvijek moguće. Hibridi su u tom pogledu svestraniji, pa čak i neiskusni ljetni stanovnik daje dobru žetvu.

    ‘- novost u seriji" Yummy ". Posebnost novog hibrida je bijela boja voća. Trajanje sazrijevanja je prosječno. Visina biljke 50 cm, duljina ploda - 18 cm, prosječna težina - 200 g. Meso je gusto, bijelo, bez gorčine, s malim sadržajem solanina. Prinos jedne biljke je 2 kg. ‘Hibrid srednje sezone i jak rast (1,2 m), preporučuje se za filmske staklenike. Baš kao i F1 "Baron", sije se na sadnice krajem veljače, a posađeno je u stakleniku krajem svibnja. Plodovi su kruškolikog oblika (duljine 14-18 cm, promjera 10 cm), tamno ljubičasti, sjajni, težine 320–370 g. Meso je bijelo, zelene boje, bez gorčine, srednje gustoće. Prinos jedne biljke je 2,8–3,2 kg. ‘, (“ Gavrish ”) - srednji rani. Voće težine do 250–300 g. Meso je mekano, sjemenke se formiraju kasno. Kompleks otporan na velike bolesti. Prinos 1,5-2,5 kg po biljci.

    U tradicionalnom smislu, patlidžan je duguljast plod ljubičaste boje. No, znanstvenici-uzgajivači odavno su se odmaknuli od tradicije i stvorili nove sorte, iznenađujući nas bojom, oblikom, veličinom i prinosom.

    BALAGUR Rano zrele sorte. Razdoblje zrenja (od nastanka do tehničke zrelosti) je 90-110 dana. To su vrlo dobri pokazatelji, prosječno tri mjeseca. To jest, biljke zasađene sredinom veljače u lipnju možda već počinju prinositi. Ako vam klimatski uvjeti omogućuju uzimanje dva usjeva, možete pripremiti drugu generaciju sadnica. Mi ćemo popis najzanimljivijih sorti koje vrijedi obratiti pozornost na: - nije vrlo ugodno mjesto, ali najviše visoko-prinos t

    I hibridi, detaljan opis, fotografije, recenzije, usporedba sorti patlidžana

    DOLFIN * Pink flamingo Novi tip patlidžana - ručni zglob. U obliku četkice do 3-7 plodova! Rano zrela, ulazi u plodnost za 85-100 dan od izbojaka. Bush srednerosly, 80-130 cm visok Voće je elipsoid, svijetlo ljubičasta, težine 50-130 g, studless, s tankom kožom. Otporan na slijeganje cvijeća, virus mozaika duhana. Gustoća sadnje 5 biljaka / m².

    Diamond patlidžan. Opis je u kratkom obliku na svakom pakiranju s sjemenkama. Spada u srednje rane sorte, iako razdoblje sazrijevanja odgovara opisu ranog sazrijevanja. To obično ovisi o uvjetima u kojima patlidžan raste. Hladnjak, više vremena odgađanja zrenja ploda. Norma je razdoblje do 150 dana prije žetve. Bush compact, visine 45-55 cm, plodovi se nalaze uglavnom u donjem dijelu. Ono zbog čega ga ljetni stanovnici vole je prijateljsko sazrijevanje bluesa. Cilindrične, ljubičaste ljepote duljine su 14-18 cm, promjera 4-6 cm, masa je relativno mala - oko 150 g. Meso je zelenkasto, gusto, bez gorčine, ima izvanredne okusne osobine. Plodovi se dobro podnose, koriste se u domaćoj kuhinji za konzerviranje i preradu. Najbolji izbor početnika je Diamond Diamond. Opis vam omogućuje da procijenite njegove kvalitete s kojima ćete biti zadovoljni

    Koji su namijenjeni za uzgoj u otvorenom tlu i staklenika, ponekad ulazi u... Snijeg Torpedo

    Ping-pong ‘, (“ Manul ”) je vrlo rana (90-100 dana) sorta s visokim adaptivnim kapacitetom, stvara plodove u svim uvjetima. Voće koje teži 200–300 g. Trnovi su slabi. ulazi u plodnost 120-130 dana od izbojaka. Grm je snažan, lisnat. Visina biljaka 150-200 cm Voće je sabljasto, lila-bijelo, težine 300-450 g, nisko sjeme, visoke kulinarske kvalitete, šiljci su rijetki. Sorta je pod blagim utjecajem grinja. Gustoća sadnje - 3 biljke / m2.

    Sancho Panza ROMANTIČNE Rane sorte također uključuju „albatros“, „bananu“, „nilski konj“, „crnu ljepotu“ i hibride „buržoaski F1“, „avan F1“, „almalek F1“, „bagir F1“,

    Često zahtjevniji na..., veleprodajnim i maloprodajnim cijenama.

    ‘(" Rusko sjeme "). Sorta s bijelim plodovima, 105-110 dana od klijanja do tehničke zrelosti. Biljka je kompaktna, bez trnja na šalici. Plodovi izravnati, cilindrični, 20 cm dugi, 6.5–7.5 cm u promjeru, glatki, sjajni, s nježnom kožom. Pulpa ploda bez gorčine, bijela. Ukusi su vrlo visoki. Pogodno za prženje, prženje, konzerviranje. Man, ("Manul") - srednja sezona (130–140 dana) ocjena. Voće težine 150-200 g, bez sjemena, nisko sjeme. Cvijeće se jedva raspada. G ("Gavrish") je srednje rani srednje visokoprinosni hibrid. Plod je sferičan (90-95 g). Raspored voća je grupiran. Produktivnost do 1,5 kg / rast. U fazi tehničke zrelosti bijela, niska sjaja. Meso je gusto, bez gorčine.

    Donošenje, rano zrelo; ulazi u plodnost 120. dan od izbojaka. Grm je srednje velik, rasprostranjen, visok 120-170 cm, plodovi su izduženi i ovalni, težine 180-280 g, lijepe boje ljubičaste boje, s bijelim mesom. Razred se odlikuje stabilnom produktivnošću, visokim okusima voća. Gustoća sadnje 3 biljke / m2. Biljke oblikuju u 2 stabljike s podvezica.U teškim klimatskim uvjetima, s dugim proljeće i kratko ljeto, to je prilično teško rasti topline ljubavi usjeva. To uključuje patlidžan. Sorte za Sibir - to je prije svega rano-rastuće biljke za vanjsku uporabu. Nema staklenika na svakoj lokaciji, jer je njihova oprema prilično skupa. Sibirski vrtlar na prvom mjestu preferira razne "rane" sibirske selekcije. Njegovi dugi, ljubičasti plodovi zasigurno sazrijevaju. Neobična bijela patlidžana "uskršnje jaje" također se preporučuje u Sibiru. Prinos je mali - oko 400 grama iz grma, ali plodovi sazrijevaju vrlo rano. Najbolje

    14 Feb 2013 Sorte patlidžana

    10 najboljih izvora na temu: Vrste patlidžana

    Najbolje sorte i hibridi patlidžana - GreenInfo.ru

    Najbolje vrste patlidžana za otvoreno tlo i staklenike...

    Najbolje vrste patlidžana - Edukacijska i metodička studija

    Vrste patlidžana | Zemlja kraljevstva

    Vrste patlidžana | Katalog sorti, cijene, recenzije.

    Vrste patlidžana / Patlidzane / U-Dachnyy.RF

    Sjeme patlidžana. Vrste patlidžana. Plavo malo

    Najbolje vrste patlidžana: Uzgoj povrća u vašem vrtu

    Najbolje vrste patlidžana za otvoreno tlo - Vrt 6 hektara

    Uzgoj patlidžana. Sorte, njega, štetočine, fotografija

    Vrste patlidžana za otvoreno tlo

    Pričajmo malo više o tome kada treba posijati patlidžane. U prisutnosti zagrijanog staklenika ili rasadnika, sve je jasno, inače morate unaprijed izračunati kada se u vašem području dogodi stabilno, toplo vrijeme bez mraza. Optimalna starost sadnica je 60-70 dana, to jest, ako je posadite u zemlju 10. lipnja, sjeme treba posijati u drugoj polovici ožujka. Dulje vrijeme provedeno u loncima. puna bolesti i slabe tolerancije na transplantaciju.

    Već nekoliko godina uzgajam patlidžane. Za otvoreno polje sam stvarno volio Prado. Ovo je hibrid. Rani patlidžan s kompaktnim grmom. Kontinuirano plete 2 - 4 fetusa na svakoj ruci. Zašto je cijela visjela s voćem poput granata)). Plodovi izgledaju u elitnom supermarketu, izgledaju skupo i lijepo. Rekao bih da je Prado patlidžan za one koji traže najbolje za svoju obitelj. Najbolje od svega, ovaj patlidžan ne samo da izgleda naočit, već je i njegov ukus bez premca. A ovo je rijetko za povrće iz supermarketa, tu je ili ljepota ili okus. Evo ga, moj patlidžan!

    http://0sade.ru/baklazhany/horoshie-baklazhany-dlja-otkrytogo-grunta.html

    Publikacije Višegodišnjih Cvijeća